Президентът Румен Радев ще участва на живо в  студиото в

...
Президентът Румен Радев ще участва на живо в  студиото в
Коментари Харесай

Румен Радев в Панорама тази вечер, протестът отвън и срещу него |

Президентът Румен Радев ще взе участие онлайн в  студиото в " Панорама " по Българска национална телевизия довечера. Протестиращите всеки петък пред постройката на малкия екран, проведени от БОЕЦ, предизвестяват за подготвян контрапротест против Радев.  

Категорично желаеме да се знае, че БОЕЦ нямаме потребност нито Радев да си прави ПР на наш тил, нито да участваме в платените свинщини на мафията и прислужниците и. Ако президентът реши да пристигна при нас, не желаеме да ни „ поздравява ”, а да отговори на следните въпроси, пишат уредниците. 

Ето и въпросите им, оповестени във фейсбук:  

Защо отхвърли да разгласява стенограмите КТБ и трябваше да бъде съден (включително и от БОЕЦ) и наказан от Биволъ, с цел да ги разсекрети?

Защо през миналите години не сложи обществено въпроса за защитата на Доган и Пеевски и не ни отговори на нашите сигнали по тематиката, които сме внасяли до него още през 2017 година и по-късно?

Защо към този момент трета година не дава отговор на сигнала ни за източените 16 милиарда Данък добавена стойност?

Защо повече от една година не взима отношение по Конституционната тъжба на БОЕЦ, подписана от Десислава Иванчева, по отношение на избора на Пеевски за евродепутат? Нали Радев сякаш се бори против мутрите?

Защо предходната година ни излъга и макар поетият от неговата администрация ангажимент, той не се срещна с нас и не ни отговори на писмото против избора на Гешев, в което му представяхме задоволително доказателства за престъпления по време на изборната процедура, с които можеше да сезира Конституционният съд?

Защо не дава отговор на сигнала на БОЕЦ за грабежа на „ Турски поток ”, импортиран в президентството?

Защо в продължение на 4 години, до момента в който прокуратурата по заповед на мафията преследваше и репресираше бойците, непримиримите жители и свободните публицисти, Радев нито един път не реагира, а чак когато каскетите влязоха в президентството, внезапно провидя, че прокуратурата е мафия? Нас разкарваха по разследване, арести и съдилища, ние и нашите фамилии бивахме мачкани, против нас образуваха инспекции, запори, каузи и обвинявания, нас биеха и пребиваха, а президента през това време се изказваше против глобите по отношение на Русия поради окупацията на Крим. Това беше значимото за него. 

Ще поддържа ли концепцията на БОЕЦ за Граждански длъжностен кабинет, който да подсигурява свободни и почтени избори и да е излъчен от гражданското общество?  

Ще поддържа ли настояванията на БОЕЦ за закон за Лустрацията и електронно-дистанционно гласоподаване?

Защо подписа Указа за назначението на Гешев?

Защо не разяснява сигнала на БОЕЦ и формираната в Испания инспекция против Борисов за пране на пари поради Къщата в Барселона?

Защо мълчи за грабежа на Лукойл, които от десетилетия източват милиарди от гърба на българските жители, осъществят големи доходи и не заплащат нито стотинка налози? 

Протестиращите пред Българска национална телевизия настояват още: До момента, с изключение на приказки и лозунги, не сме видели никакви действителни дейности от президента Радев против ръководещата ни мафия. Трябва да признаем, че имаше и няколко мощни изявления по време на митингите. За разлика от БОЕЦ, той има имунитет, защита от НСО, многомилионен бюджет, достъп до медии, отбрана, администрация, съветници и информация от службите. Не сме чули за нито един сигнал, съответно разобличаване или действително деяние против мафията от страна на президента. Така че, дано с Буда си мерят рейтингите и агитките на друго място.

А в случай че Радев реши да се включи действително в борбата против мафията, постоянно може да се свърже с нас, има координатите на БОЕЦ, пишат още уредниците. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР